Hauríem d’aprendre a interpretar els problemes mirant-los a través de diferents punts de vista, ja que allò que ens succeeix no ens afecta pel que és, sinó pel que representa i per com ho interpretem. Sovint, la resposta de dues persones davant el mateix esdeveniment no és la mateixa. Si afrontem la vida amb sentit de l’humor, n’obtindrem una visió més positiva i relaxada.
La teràpia del riure es realitza en grups de 10 a 15 persones, durant un mínim de 4 o 5 sessions d’una hora i mitja. Es porten a terme diferents tècniques que ens ajuden a alliberar tensions, desinhibir-nos i arribar al nostre objectiu: riure. L’expressió corporal, el joc, la dansa, els exercicis de respiració i els massatges entre d’altres ens ajuden a augmentar l’acceptació d’un mateix, la comprensió, l’alegria, la relaxació, a obrir els nostres sentits i a eliminar inseguretats i pors.
És una manera de millorar el contacte interpersonal amb aquells que ens envolten, amb l’ajuda d’un únic factor: el sentit de l’humor.