El teu fill/a no vol anar a l’escola? El seu rendiment ha baixat? Mostra dificultats amb els estudis? Et preguntes si estàs fent el que és convenient?

Sovint, l’aparició de problemes en l’àmbit escolar i/o en el seu rendiment són causats per situacions personals de l’infant/adolescent. Aquests problemes li generen una inestabilitat emocional difíci de controlar, provocant dificultats de concentració i preocupacions al voltant del que li està passant.

A continuació es detallen alguns dels motius més freqüents:

  • Personals: motivació, alteracions emocionals, autoestima i autoconcepte, capacitat intel·lectual, dificultats o trastorn d’aprenentatge, trastorn del llenguatge, trastorn per dèficit d’atenció i/o hiperactivitat, trastorn de l’espectre autista, etc.
  • Familiars: estil educatiu, clima afectiu, comunicació familiar, etc.
  • Escolars: relació amb els companys, bulling o assetjament escolar, etc.
  • Socials: cercle d’amics, abús de tecnologies, consum de drogues, etc.

“El procés de creixement i aprenentatge no és emocionalment neutre”

La detecció precoç d’aquests problemes és el primer pas per posar fil a l’agulla i aconseguir que el teu fill/a s’alliberi del malestar que viu, que aconsegueixi millorar la concentració i que prengui una actitud més positiva vers els estudis.

Treballem pel desenvolupament integral dels fills/es, respectant la seva singularitat i moment maduratiu i personal, per facilitar-los el creixement, l’adaptació́ i la seva participació a la societat.

Si creus que el teu fill/a pot necessitar ajuda, no dubtis en posar-te en contacte amb el nostre centre.

 

 

mano-agos-27