Els cànons de bellesa d’avui en dia ens imposen estar prims com a requisit per ser atractius i encaixar a la societat. Per si això no fos poc, se’ns faciliten innumerables solucions per aconseguir-­ho a través d’anuncis als mitjans: dietes miraculoses, productes de bellesa o fins i tot la cirurgia estètica.

Aquesta pressió encoberta ha generat un augment desmesurat dels trastorns de la conducta alimentària, com són l’anorèxia i la bulímia, així com trastorns de la imatge corporal.

Alguns dels símptomes més característics d’aquests trastorns poden ser:

  • Pèrdua de pes considerable en un espai de temps curt
  • Obsessió per l’alimentació i el control del pes
  • Farts de menjar
  • Conductes compensatòries: realitzar exercici en excés, vomitar, etc.
  • Aïllament social
  • Simptomatologia depressiva

Si tu o algú que coneixes pateix alguns d’aquests símptomes, ara és el moment per una consulta que ajudarà a detectar-­los. Així podrem començar a treballar per revertir la situació, abans de que el trastorn sigui més difícil de tractar.

tca-a