Com podem millorar la manera en que resolem els nostres conflictes quotidians?
Dia a dia, ens topem amb conflictes en els diferents àmbits de la nostra vida (feina, estudis, parella, família, amics, etc.), i en moltes d’aquestes ocasions, els problemes ens superen i ens col·lapsen, afectant directament al nostre benestar.
Per tal d’aprendre a ser més resolutius i a no defallir quan hem d’afrontar els problemes amb els que ens toparem al llarg de la vida, és necessari aprendre a gestionar i modificar certs pensaments i conductes associades. Aquestes noves estratègies ens permetran afrontar de forma òptima els nostres problemes, aconseguint que interfereixin el mínim possible, i alhora, ajudant-nos a estar preparats per gestionar-los millor en un futur.
A continuació us deixem un recull de consells i estratègies que esperem us ajudin a treballar la resolució dels vostres conflictes:
- Identifica i accepta les teves emocions: ser conscients de com ens sentim ens ajudarà a identificar millor què m’ha portat a sentir-me d’aquesta manera, i també a escollir la resposta més adaptativa per solucionar-ho.
- Detecta i reformula els pensaments: els pensaments són els causants de la gestió negativa que en fem de les situacions, ja que en la majoria de casos generem pensaments irracionals i desproporcionats respecte a la situació viscuda. Us recomanem identificar aquests pensaments i reformular-los de forma positiva.
- Treballa l’assertivitat i l’empatia: l’assertivitat consisteix a defensar les idees i drets propis respectant alhora als altres. També hem d’intentar posar-nos en el lloc de l’altra persona i arribar a entendre perquè es comporta com ho fa: en això consisteix l’empatia. Aquestes dues habilitats ens ajudaran a gestionar els problemes amb respecte i tranquil·litat, mitjançant una conversa cordial i lliure de retrets.
- Centra’t en concretar el problema i buscar-hi solucions: la majoria de vegades, ens quedem estancats pensant en el problema (“això és molt greu”, “per què m’havia de passar a mi?”), però no l’analitzem ni som operatius buscant-hi solucions per resoldre-ho lo abans possible.
Amb aquests passos t’ensenyem a fer-ho:
- Especifica el problema: preguntes com “quin és el problema?”, “perquè m’ha passat?”, “m’havia passat abans?”, “quines conseqüències comporta?”, t’ajudaran a definir-lo.
- Busca solucions al problema: llista totes aquelles solucions que et passin pel cap, tot i que inicialment et sembli que no tenen sentit. Fer una pluja d’idees ens ajuda a ser creatius i veure el problema i les solucions des d’un altre prisma.
- Valora els avantatges i inconvenients de cada solució i aplica la que més et convenci: cap de les solucions serà perfecta, però segons el teu criteri i la situació a afrontar, una de les solucions serà la més resolutiva si valorem costos-beneficis.
- Analitza els resultats: tots ens equivoquem, però la vida consisteix a provar i equivocar- nos o bé encertar. Així que, analitza les teves conductes i el grau d’eficàcia de cada una d’elles per aprendre quines t’ajuden més i quines has de descartar.
Esperem que els nostres consells t’hagin ajudat, i t’animem a contactar amb el nostre centre si creus que has de treballar algun conflicte.
Es pot fer una visita concertada per tal d’explicar la situació, que escribint aquí se’m faria complexe!. Gràcies.
Quin preu tindria?
Bona dia Jordi,
Podem concertar una cita per a una visita inicial. En funció del motiu de consulta t’orientarem cap a un o altre dels nostres professionals.
Per tal d’agilitzar aquest procés pots contactar amb nosaltres al 93 872 63 83 o bé deixar-nos el teu número i nosaltres ens posarem en contacte amb tu.
Gràcies.