Estàs embarassada?

.

Imagina viure el teu embaràs amb plaer i consciència.

Vull compartir amb tu una tècnica que t’ajudarà.

 .

 .

EL CANT CARNÀTIC

És un cant tradicional del sud de l’Índia que practiquen en grup les dones embarassades. A Europa el va introduir i transmetre als anys 90 Frédérick Leboyer, obstetra francès promotor i escriptor d’un part sense violència.

És una tècnica meditativa activa, en la qual a través d’unes vocalitzacions molt poderoses per a la dona que comença a cantar des dels primers mesos de la gestació, es mobilitza la respiració abdominal, s’estimula la gola i per la seva connexió, el canal vaginal. Gola distesa i oberta, coll d’úter i perineu obert i distès.

No és un cant només per preparar el part. És un cant que ja en l’embaràs comporta grans beneficis. Comparteixo amb tu alguns d’aquests:

 .

  • 1. Aporta relaxació i estat de benestar, gràcies a la segregació d’endorfines.
  •  .

  • 2. Deixa una empremta intrauterina de benestar en el nadó, ja que a través de la placenta rep la sensació placentera de la mare.

  •  .

  • 3. Enforteix la zona vaginal i uterina.

  •  .

  • 4. Empodera, a través de la força de la veu, s’integra un recurs intern que ajuda a la dona a connectar-se amb ella i que després pot posar-se en joc en el part.

  •  .

  • 5. Durant el treball de part, ajuda a regenerar l’energia, treballant a favor de les contraccions.

  •  .

  • 6. També es converteix en un recurs per tolerar el dolor, si és que es dóna, en el part, tenint un efecte analgèsic gràcies a les vibracions, convertint-se en aliat i convidant a la transformació d’aquest dolor.

  •  .

  • 7. Regala un temps d’auto-cura per a la dona i el seu nadó, que promou la vinculació afectiva.

  •  .

  • 8. Al cantar en de forma coral, en grup, potencia la unió entre les dones, promovent la companyia, la sustentació i la unió, aspecte que minva la sensació de solitud que de vegades es viu durant l’embaràs.

  •  .

  • 9. Reforça l’obertura física i emocional.

 .

 .

Porto mesos practicant el cant carnàtic gairebé diàriament i he pogut percebre en mi els seus beneficis (sense estar embarassada), a més d’haver comprovat en testimonis de moltes dones la seva eficàcia i poder. El cant costat de dones embarassades, veient com els seus nadons ballen o es relaxen en els seus úters i com elles expandeixen el seu rostre i respiració.

 .

Si estàs embarassada i vols conèixer més sobre aquesta tècnica mil·lenària, escriu-me! Estic encantada de compartir el que sé amb tu.

 .

Marina Bernal

Psicòloga Perinatal i Terapeuta Gestalt

Col. 25.238