Ara que estem tan a prop de començar les vacances, o alguns fins i tot ja les han començat… és important que ens preparem per a viure aquest espai de la millor manera possible, amb consciència i amb ganes de connectar amb el què ens aporti millors sensacions! I descansat una mica, és clar!

Però pels que som pares i mares, això de descansar, connectar… a vegades ens sona una mica a “conte xinès”. Mirem els nostres ganàpies i pensem “sí, descansar sí….” mentre ja visualitzem un estiu ple de plors, demandes de gelats a totes hores, baralles inacabables entre germans i molta, molta calor. Doncs no té per què anar així, amb aquestes idees que us hem preparat esperem que res d’això passi i que justament tingueu un estiu positiu i carregat de bons moments!

Aquest estiu….

o Són vacances però….tinguem un petit calendari! Està molt bé improvisar, no mirar el rellotge…però després ens plantarem al setembre i correm-hi tots, ja que els hàbits s’hauran esfumat com per art de màgia! És evident que no calen uns horaris marcats, però posem-hi cada dia alguna petita estona perquè els petits facin el quadern d’estiu, o llegeixin, o pintin…i sigui la seva estona de relaxació i concentració!

o Aprofitem els aprenentatges que ens dóna l’entorn! Si no podem dedicar una estona a seure i fer “un quadern”…tampoc cal, aprofitem l’entorn! Podem llegir la carta del restaurant, els cartells que ens trobem…o escriure què hem fet cada dia en un autèntic “diari de vacances” personalitzat!

o Descobrim activitats en família! Fem coses junts que durant el curs ens costen més: una banyera, un massatge, un pastís….la llista és inacabable!

o Donem-nos temps per perdre el temps… No cal fer coses a tothora…deixem-nos també estones per no fer res, inclús per avorrir-nos…i és que és tan necessari també de tant en tant no fer res….potser descobrim que ens encanta!

o Fem coses en parella! Si és possible, reservem algun espai per la parella…avis i àvies del món, col.laboreu! les parelles han de tenir un petit moment per oxigenar-se i poder tenir una conversa mirant les estrelles, cosa que a vegades sembla impossible…(els pares i mares deuen saber de què parlo….)

o Fora expectatives! Només vacances! I és que sovint ens auto exigim fins i tot en vacances, que si llegiré no se quants llibres, que si pintaré aquells mobles que fa dos anys que ho tinc per fer….relaxem-nos i contemplem…i fem després allò que realment puguem i vulguem fer, sense obligacions!

o Apaguem el mòbil a estonetes….

o Mirem-nos als ulls…

o Diguem-nos paraules boniques

o Sentim que estem junts i que estar junts com a família és un regal preciós.

.

  • Que passeu un estiu meravellós famílies!

 

Sílvia Garcia

Psicòloga Infanto-Juvenil

Coordinadora de Parentalitat

Col. 18.357