“La ciència i la tecnologia avancen, els nostres serveis també”
Realitat Virtual (RV)
Som el primer centre del Bages en utilitzar la Realitat Virtual en sessions de psicologia. A través de la plataforma PSIOUS, apliquem la RV com a tractament únic o complementari.

Quins problemes podem treballar a través de la RV?
La RV és una eina molt potent per a combatre determinats problemes, situacions o estímuls que generen malestar psicològic. Actualment, és una eina especialment indicada per a:
- – Fòbia a volar
- – Fòbia a conduir
- – Fòbia a les agulles
- – Acrofòbia
- – Claustrofòbia
- – Fòbia a determinats animals
- – Obsessions i compulsions
- – Ansietat davant exàmens
- – Por a la foscor i a les tempestes
- – Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA)
- – Ansietat Generalitzada
- – Ansietat social
- – Agorafòbia
D’altre banda, mitjançant la RV també realitzem sessions de:
- – Relaxació
- – Mindfulness
- – Entrenament de les capacitats atencionals
- – Teràpia EMDR (En què consisteix?)
Com funciona?
Les sessions de realitat virtual es poden dividir en dos tipus: exposició a situacions temudes, i aplicació de tècniques de relaxació i mindfulness.
En qualsevol dels casos, el funcionament és similar: la persona es col·loca les ulleres de realitat virtual i uns sensors als dits d’una mà. Les ulleres serviran per a realitzar la immersió dins de cada situació a treballar, mentre que els sensors permetran monitoritzar les reaccions fisiològiques de l’ansietat, permetent al professional obtenir mesures objectives del malestar experimentat per la persona durant la sessió.


Quins avantatges té?
Quan busquem superar una situació específica que ens genera malestar o ansietat hem de treballar des de l’afrontament a la situació problemàtica. Aquest afrontament es realitza mitjançant l’exposició. Tradicionalment aquesta exposició s’ha realitzat de dos maneres: a través de la imaginació i a través de l’experimentació real. La imaginació esdevé un pas previ a l’exposició en viu o real.
La RV ens permet substituir l’exposició en imaginació, per una exposició més immersiva i per tant més realista i controlada des del punt de vista terapèutic, ja que el professional pot modificar in situ les diferents característiques de cada situació.
Quina eficàcia té?
Els resultats de diversos estudis, dels quals destaquen aquells realitzats a l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona, han demostrat la seva eficàcia, a l’hora que s’assoleix una millora més ràpida que en les sessions d’exposició a través de la imaginació.
Pots accedir als estudis clicant al següent enllaç:
ESTUDIS REALITAT VIRTUAL EN PSICOTERÀPIA
Pots trobar més informació sobre la Realitat Virtual en el nostre BLOG.
