Formacions i grups terapèutics

“Dedica’t temps, cuida el teu benestar i adquireix recursos personals i professionals”


L’ESPAI CUIDA’T està pensat per oferir una àmplia diversitat d’activitats, tallers, formacions i xerrades relacionades amb el benestar i el creixement personal. Un espai per a tu, per a que trobis un moment per a desconnectar, per aprendre o per relaxar-te. Cuida’t, tu tries la manera, nosaltres t’oferim les següents propostes:

Cursos i formacions subvencionades

Aquestes formacions estan 100% subvencionades pel CONSORCI PER A LA FORMACIÓ CONTÍNUA DE CATALUNYA (Generalitat de Catalunya) i per tant, les inscripcions es troben subjectes a determinats requisits que s’especifiquen en l’apartat de cada una de les formacions anunciades.


INSCRIPCIONS OBERTES, CLICA AQUÍ!

Vols més informació? Contacta’ns a formaciocarmebosch@gmail.net

PROGRAMACIÓ NEUROLINGÜÍSTICA (PNL) - Nivell 1

INSCRIPCIONS OBERTES! Reserva AQUÍ la teva plaça!

Aquest curs tindrà continuïtat amb un segon nivell (PNL – Nivell 2) que realitzarem durant el 2022.

 

A càrrec d’Enric Bastardas (Comunicador, Il·lusionador, provocador)

 

La PNL, és una tècnica que té l’objectiu “reprogramar” el nostre cervell a través de nous models de conducta i comunicació tant interna (amb un mateix) com externa cap als altres. Aquesta s’inicia als Estats Units per John Grinder, professor de lingüística, i Richard Bandler, matemàtic i psicoterapeuta. Segons paraules d’un dels seus fundadors, Richard Bandler: “La PNL és una educació cerebral, una mena de manual d’usuari”, o dit d’una altre manera: tots tenim una manera de pensar que genera determinats patrons, si desenvolupem maneres alternatives de pensar ens permetrem viure i sentir experiències diferents. Per tant, la PNL proporciona un model general de modificació d’hàbits i de conducta utilitzant la comunicació per facilitar el canvi i influir en com funcionen els altres individus.

 

Dies: aquest taller té un total de 30 hores distribuïdes en diferents sessions:

 • Dimarts 21/12
 • Dijous 23/12
 • Dimarts 28/12
 • Dijous 30/12
 • Dimarts 11/1
 • Dijous 13/1
 • Dimarts 18/1
 • Dijous 20/1

 

Horari de les sessions: 

 • Sessions 1-7: 17:00 a 21:00 (4 hores amb pausa)
 • Sessió 8 (cloenda): 18.00 a 20:00 (2 hores)

 

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral
 • Estar donat d’alta d’autònoms
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que es estan a l’atur i disposen del document DARDO per acreditar-ho.
MINDFULNESS I MEDITACIÓ

PROGARMAREM NOVES DATES DE CARA A 2022!

 

Curs formatiu que combina la teoria i la pràctica amb l’objectiu de conèixer i comprendre en què consisteix el mindfulness i quins beneficis té, tant per l’organisme com pel nostre funcionament quotidià.

Durant aquesta formació de Mindfulness veurem i experimentarem com ens beneficiarà la seva pràctica continuada, establerta com una rutina saludable, a millorar la nostra qualitat de vida per viure-la de forma conscient.

La pràctica del Mindfulness té grans beneficis per a la nostra vida i per a la nostra salut Per exemple, a nivell cognitiu, l’atenció es focalitza, la capacitat de concentració es sosté durant més temps i fins i tot la memòria es desenvolupa millor produint tot plegat menys desgast energètic. A nivell emocional ens facilita una millor gestió emocional i una utilització constructiva de les emocions guanyant en una millor qualitat de les nostres relacions així com en una millor comprensió del nostre món emocional i per últim el Mindfulness a nivell corporal fa que el nostre sistema nerviós descansi podent afrontar millor el dia a dia el inevitable desgast que li suposa l’estressant societat en la qual vivim.

 

Dies: aquest taller té un total de 30 hores distribuïdes en vàries sessions:

 • PENDENT DE NOVES DATES

 

Horari de les sessions: 

 • PENDENT DE NOUS HORARIS

 

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral o bé estar donat d’alta d’autònoms
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que es estan a l’atur i disposen del document DARDO per acreditar-ho.

 

COACHING (NIVELL I)

FORMACIÓ EN CURS. INSCRIPCIONS TANCADES.

A càrrec d’Enric Bastardas (Comunicador, il·lusionador, provocador)

 

Introducció al coaching com a eina de creixiement personal i d’acompanyament als demés. Metodologia GROW basada en eines de PNL i intel·ligència emocional.

L’objectiu principal del curs és el de formar coaches. Entrenar les habilitats i competències clau definides per ICF per a l’exercici professional. – Entrenar líders: en la capacitat d’influència, comunicació i lideratge. en la incorporació d’habilitats i eines de l’coaching en la part professional deldirectiu, del seu equip i de la seva organització. – Formar el participant com a líder-coach.

Contingut del curs

1. Per a què coaching ara? Lideratge transformacional vs. lideratge transaccional
2. Diferències entre coach i altres pràctiques. Què és el coaching.
3. Creences. La relació entre coach i client. El líder-coach.
4. La coherència entre cos, emoció i llenguatge.
5. Fases d’una conversa de coaching. Generació de confiança, el rapport. El mètode GROW
6. Entrenant les competències ICF de l’coach
7. La generació de context. L’escolta: eina fonamental per al coach. Nivells d’escolta
8. Aprenentatge transformacional. Models mentals. Model de l’observador. Escoltar més enllà de les paraules: el cos
9. La fase de situació actual. Escala d’inferències. Actes bàsics de la parla. Els judicis i els fets. Feedback com a eina del coach. El METAMODEL del llenguatge.
10. El pla d’acció i el seguiment | Disseny d’una conversa per millorar una relació

 

Dies: aquest taller té total de 30 hores distribuïdes en 7 sessions:

 1. Dijous 16/9
 2. Dilluns 20/9
 3. Dijous 23/9
 4. Dilluns 27/9
 5. Dijous 30/9
 6. Dilluns 4/10
 7. Dijous 7/10
 8. Dijous 14/10 (sessió de cloenda més breu)

 

Horari de les sessions: 

 • Sessions 1-7: de 17.00 a 21.00 (4 hores)
 • Sessió de cloenda (14/10) de 17.00 a 19.00 (2 hores)

 

Avisos:

 • Disposem de PLACES LIMITADES per a treballadors de l’administració pública, funcionaris i també per persones en situació d’atur.

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral o estar donat d’alta d’autònoms
 • Estar a l’atur i disposar del document DARDO per acreditar-ho
 • En cas d’estar en ERTE, caldrà justificar-ho.

 

HABILITATS COMUNICATIVES I PROGRAMACIÓ NEUROLINGÜÍSTICA

PLACES PLENES!

Farem una nova edició durant el 2022!

 

A càrrec d’Enric Bastardas (Comunicador, Il·lusionador, provocador)

 

Aquesta formació està dissenyada amb la intenció de sensibilitzar i proporcionar tècniques i recursos avançats per a la gestió de la comunicació intra i interpersonal. El curs està orientat a totes aquelles persones que vulguin reunir eines per a créixer a nivell personal a través de la revisió i aplicació de tècniques enfocadades especialment a millorar les competències comunicatives i relacionals així com l’auto-coneixement.

 

Dies: aquest taller té un total de 30 hores distribuïdes en diferents sessions:

 • Dissabte 23 d’octubre
 • Divendres 29 d’octubre
 • Dissabte 30 d’octubre
 • Divendres 5 de novembre
 • Dissabte 6 de novembre

 

Horari de les sessions: 

 • Divendres: 17:00 a 21:00 (4 hores)
 • Dissabte: 10.00 a 16.00 (6 hores intensives)

 

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral
 • Estar donat d’alta d’autònoms
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que es estan a l’atur i disposen del document DARDO per acreditar-ho.

 

RESOLUCIÓ DE CONFLICTES I MEDIACIÓ

AQUEST CURS HA ESTAT CANCEL·LAT.

REPROGRAMAREM UNA NOVA EDICIÓ A APRTIR DE 2022.

A càrrec de Pol Franco (Psicòleg i Neuropsicòleg) i Silvia Garcia (Psicòloga Forense, mediadora familiar i Coordiandora de Parentalitat al Bages)

 

El conflicte forma part del nostre dia a dia. Podem trobar-nos davant de conflictes interns, o bé, conflictes amb altres persones en el context de les nostres relacions socials (amistat, relacions familiars, relacions laborals,…). Per tant, si partim de la base de que el conflicte és habitual i a l’hora esperable en les nostres vides, el nostre objectiu com a persones no ha de ser mai l’evitació d’aquestes situacions, si no l’afrontament de les mateixes des d’una actitud oberta, empàtica i assertiva.
El principal objectiu d’aquest curs és que els participants adquireixen eines i recursos de gestió i resolució de conflictes, tot plegat en un curs que alterna la teoria i la pràctica, i que combina una visió clínica amb una perspectiva basada en la mediació.
Durant les diferents sessions del curs revisarem el concepte de conflicte i abordarem aspectes importants a tenir en compte quan ens afrontem a situacions que són font de potencials discussions, mal entesos o conflictes d’interessos, entre d’altres.
D’una banda, revisarem les dinàmiques que solen conduir a una mala gestió o resolució d’un conflicte i paral·lelament, treballarem eines i recursos psicològics per a gestionar aquestes situacions de manera constructiva i saludable. D’altra banda, posarem sobre la taula diferents tècniques basades en la Mediació com a eines eficaces per resoldre conflictes, on les persones implicades formen part del desenvolupament del procés de mediació i de resolució.

 

Dies: aquest taller té total de 30 hores distribuïdes en diferents sessions:

 • Dimecres 6/10
 • Dimecres 13/10
 • Dimecres 20/10
 • Dimecres 27/10
 • Dimecres 3/11
 • Dimecres 10/11
 • Divendres 19/11
 • Dissabte 20/11
 • Dissabte 4/12

 

Horari de les sessions: 

 • DIMECRES i DIVENDRES de 18.00 a 21.00
 • DISSABTES de 10:00 a 15.00 (amb aturada per dinar)

 

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral
 • Estar donat d’alta d’autònoms
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que es estan a l’atur i disposen del document DARDO per acreditar-ho.
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que treballen en diversos àmbits de l’administració pública.
GESTIÓ DE L'ESTRÈS

FORMACIÓ EN CURS. INSCRIPCIONS TANCADES.

 

A càrrec de Pol Franco (Col. 20.782)

Psicòleg Clínic i Neuropsicòleg

 

Vivim en un moment actual on el ritme de la societat és frenètic. Vivim sobre-estimulats, la immediatesa governa les nostres vides, actuem amb “el pilot automàtic” i la velocitat sovint prima per davant de la qualitat. D’altra banda la societat actual i les seves característiques propicien que sovint no atenguem els propis cuidats i prioritzem sistemàticament les tasques laborals, les responsabilitats quotidianes i altres obligacions.

Tot plegat fa que cada cop ens sigui més necessari, i a l’hora també més difícil, viure amb tranquil·litat i atendre i respondre a les demandes de l’entorn des de la quietud i la serenitat. A nivell emocional això té un impacte, i per tant també el té en com actuem i interaccionem amb els altres, especialment amb aquelles persones més properes.

L’objectiu d’aquest taller és comprendre el funcionament de l’estrès com a mecanisme de supervivència i entendre els mecanismes que propicien el seu pas cap a l’angoixa i els problemes d’ansietat. Donarem resposta a les següents preguntes: Com funciona? Quins mecanismes hi entre en joc? Quins factors i característiques de personalitat afavoreixen l’estrès?  Quines accions i pensaments afavoreixen l’ansietat i què podem fer per a gestionar-ho? Com afecten les nostres creences? Quin efecte té anticipar constantment?

Revisarem i practicarem diferents estratègies per auto-detectar els patrons disfuncionals de respiració i aprendre auto-regular-los mitjançant l’aplicació de diferents tècniques i recursos pel control de l’activació (entrenament en tècniques de respiració, tècniques de de relaxació i exercicis quotidians que deriven del Mindfulness i la meditació).

 

Dies: aquest taller es composa d’un total de 20 hores distribuïdes en 7 sessions:

 1. Divendres 10/9 (sessió inicial)
 2. Divendres 17/9
 3. Divendres 24/9
 4. Divendres 1/10
 5. Divendres 8/10
 6. Divendres 15/10
 7. Divendres 22/10 (sessió de cloenda més breu)

 

Horari de les sessions:

 • Sessions 1-6 de 18.00 a 21.00 83 hores)
 • Sessió de cloenda (15/10) de 18.00 a 20.00 (2 hores)

 

Avisos:

 • Disposem de PLACES LIMITADES per a treballadors de l’administració pública, funcionaris i també per persones en situació d’atur.

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral o estar donat d’alta d’autònoms
 • Estar a l’atur i disposar del document DARDO per acreditar-ho
 • En cas d’estar en ERTE, caldrà justificar-ho.

 

Reserva la teva plaça AQUÍ o contacta’ns.

 

GESTIÓ DEL CANVI

AQUEST CURS JA HA FINALITZAT.

PROGRAMAREM UNA NOVA EDICIÓ A PARTIR DEL 2022

 

 A càrrec de Pol Franco (Psicòleg i Neuropsicòleg)

 

L’objectiu d’aquest curs és el d’aprendre a gestionar els canvis en la nostra vida personal. Revisarem i treballarem la formulació d’objectius i el desenvolupament d’un pla d’acció enfocat a generar un canvi personal. Veurem quins aspectes són importants tenir en compte, com afecta la capacitat d’auto-coneixement en la consecució dels objectius que ens plantegem. Revisarem la importància dels pensaments i de la gestió emocional, així com d’altres capacitats i competències com la resiliència o la tolerància a la frustració. Parlarem de la intel·ligència emocional i com afecta a l’hora de gestionar de manera adaptativa els canvis, voluntaris o involuntaris que vivim i experimentem en el nostre dia a dia.

La formació combina, de manera paral·lela la teoria (revisió de conceptes claus en la gestió del canvi) i la pràctica (plantejament d’un objectiu de canvi i el posterior desenvolupament d’un pla d’acció personal).

 

Dies: aquest taller té un total de 20 hores distribuïdes en 7 sessions:

 • CURS FINALITZAT. PENDENT DE NOVES EDICIONS

 

Horari:

 • CURS FINALITZAT. PENDENT DE NOVES EDICIONS

 

 

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral o bé estar donat d’alta d’autònoms
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que es estan a l’atur i disposen del document DARDO per acreditar-ho.

 

HABILITATS DIRECTIVES DES DE LA PNL

AQUEST CURS JA HA FINALITZAT.

PROGRAMAREM UNA NOVA EDICIÓ A PARTIR DEL 2022

A càrrec d’Enric Bastardas (Comunicador, il·lusionador, provocador)

 

En aquest curs es revisaran eines bàsiques per a la direcció d’equips basades en la gestió del temps, la comunicació, les emocions i les dinàmiques d’equips. Veurem com enfocar les habilitats directives des del treball amb la Programació Neuro-lingüística (PNL) especialment en l’àmbit de les emocions i de la comunicació.

L’objectiu principal del curs formatiu és el d’oferir als participants eines bàsiques per a poder dirigir equips d’una manera efectiva i òptima posant en pràctica diferents recursos, part d’ells basats en la PNL.

 

Dies: aquest taller té total de 20 hores distribuïdes en 4 sessions intensives (matí-tarda):

 • Divendres 20/11/2020 
 • Dissabte 21/11/2020
 • Divendres 27/11/2020
 • Dissabte 28/11/2020

 

Horari de les sessions: 

 • Divendres: 17:00 a 21:00 (4 hores)
 • Dissabte: 10.00 a 16.00 (6 hores intensives)

 

Requisits: al tractar-se d’un curs 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya cal:

 • Disposar d’una nòmina laboral
 • Estar donat d’alta d’autònoms
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que es estan a l’atur i disposen del document DARDO per acreditar-ho.
 • Podem destinar, segons indicacions del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, fins a un màxim del 10% de les places (1-2 en funció del curs) a persones que treballen en diversos àmbits de l’administració pública.

 

Si estàs interessat/da en aquestes formacions, posa’t en contacte amb nosaltres i et mantindrem informat/da.

INSCRIPCIONS OBERTES, CLICA AQUÍ!


Grups d’acompanyament en la maternitat i paternitat:


GRUP D'ACOMPANYAMENT DURANT L'EMBARÀS

A càrrec de Marina Bernal (Psicòloga Perinatal) i Neus Jorba (Llevadora)

L’embaràs és un moment únic i transcendental en la vida de la dona, del nadó i de tota la família. Per això mereixes viure’l amb consciència i suport per a gaudir-lo plenament.

El nostre, es tracta d’un grup orientat a mares que es troben a partir de la setmana 30 d’embaràs. El curs impartit per una psicòloga perinatal i una llevadora integra coneixement teòric i vivencial, amb l’objectiu principal d’acompanyar-te per a que puguis connectar amb les teves emocions, el teu cos, les teves capacitats. necessitats i decisions: per a que siguis la protagonista d’aquest, el teu moment.

El contingut del taller gira al voltant dels següents punts:

 • o Cos i embaràs
 • o Recorregut biogràfic
 • o Expectatives
 • o Procés fisiològic del part
 • o Emocions i part
 • o Post part, lactància i vincle

Aquesta activitat consta d’un total de 6 sessions que es realitzen en grups reduïts.

Hora: a consultar

Preu: 200€ | Pots accedir a aquest grup a través de Mutuacat – Mutua ManresanaMGC MÚTUA (Consulta com fer-ho)

* Cal inscripció prèvia. Reserva la teva plaça AQUÍ o contacta’ns.

GRUP DE SUPORT AL POST PART I A LA MATERNITAT

A càrrec de Marina Bernal (Psicòloga Perinatal) i Maria Barberà (Assessora de lactància)

” Per a cuidar, nutrir i atendre al teu nadó, necessites ser cuidada, nutrida i atesa”

Quan neix un nadó, també neix una mare, una pare i una família. La transformació d’un moment a l’altre comporta canvis emocionals, corporals, psicològics, logístics,… Com a nova mare (encara que que ja tinguem més fills) ens trobem davant  de dificultats. A vegades és dur i esgotador, i pots arribar a sentir-te sola i desbordada, però existeixen recursos que faciliten aquest camí.

Els grups per a mares són un d’aquests recursos. El nostre, es un grup de suport, un espai d’acollida a tot allò que et passi i sentis, sense judicis, en la intimitat i amb calidesa.

A partir de la demanda i les necessitats s’abordarà temàtiques com l’alimentació, el porteig del nadó,  la lactància, el plor, el massatge, la sexualitat, la relació de parella i la relació amb la mare, entre d’altres.

Comptem amb professionals especialitzades i preparades per a profunditzar en aquests i altres aspectes, sent possible crear sessions específiques a través de les teves demandes. Les nostres professionals brindaran la informació necessària per a que puguis viure el post part i la maternitat d’una forma plena.

Aquest grup és per a tu si:

 • o Et sents sola en la teva maternitat
 • o Necessites compartir la teva experiència
 • o Necessites escoltar altres veus d’altres mares
 • o Vols elaborar el teu part
 • o Tens dubtes
 • o Et costa encaixar els canvis que comporta la maternitat

 

 

Hora: cada DIMECRES de 10:00 a 12:00

Preu: 10€ per sessió

 

* Cal inscripció prèvia.

 

Reserva la teva plaça per a qualsevol dels grups AQUÍ:

Share This