SERVEIS DE NEUROPSICOLOGIA CLÍNICA

NEUROPSICOLOGIA

Oferim teràpies específiques per a tractar:

Oferim les següents teràpies en l’àmbit de la neuropsicologia:

Exploracions neuropsicològiques

Realitzem informes neuropsicològics a partir d’avaluacions diagnòstiques en les que es valoren les principals capacitats cognitives per tal de delimitar tant les capacitats afectades com aquelles preservades, així com l’impacte dels dèficits en la vida quotidiana de la persona.

Les capacitats cognitives avaluades són: orientació personal, temporal i espacial, velocitat de processament de la informació, atenció i concentració, llenguatge i comunicació, aprenentatge i memòria, funcions executives, control motor voluntari i viso-percepció.

Realitzem exploracions neuropsicològiques tant en adults com en infants. En cada cas, la demanda inicial i el motiu de l’exploració marcarà les proves utilitzades.

En el cas de les exploracions neuropsicològiques amb persones adultes que poden estar desenvolupament un deteriorament neuropcognitiu o una demència, l’exploració cognitiva es complementa amb la valoració del nivell de funcionament autònom en les diferents activitats de la vida diària (AVD), possible simptomatologia emocional o conductual així com la valoració de l’entorn físic i social.

En el cas de les exploracions neuropsicològiques en l’àmbit infanto-juvenil, sovint es complementa la valoració neurocognitiva amb proves per explorar l’esfera psicològica (estat d’ànim, autoestima, habilitats socials, ansietat, problemes de conducta,…).

Per a realitzar un informe neuropsicològic és necessària com a mínim 3 visites d’exploració d’entre 60 i 75 minuts de duració. En molts casos, es necessari realitzar una alguna sessió complementària.

La devolució verbal i escrita de l’informe clínic es realitza en una visita de 30 minuts de duració. Oferim la possibilitat de realitzar aquesta sessió a distància a través d’alguna plataforma de videotrucada.

Neuropsicologia infanto-juvenil

En el suport psicològic en l’àrea infantil i juvenil, sovint i en funció del problema detectat, és necessari realitzar complementàriament una valoració Neuropsicològica.

Aquesta està especialment indicada quan existeixen problemes en el desenvolupament de determinades capacitats cognitives que poden suggerir que l’infant presenta trastorns de l’aprenentatge verbal o no verbal, dèficits en atenció i concentració, possible retard en l’adquisició d’habilitats socials i/o cognitives,…) així com també en aquells casos en els que existeix un baix rendiment acadèmic i dificultats en l’adquisició dels aprenentatges curriculars.

També realitzem exploracions neuropsicològiques en casos en els que existeix un dany cerebral adquirit, paràlisi cerebral,…

Pots consultar més informació sobre els serveis en l’àmbit de la psiucologia infanto-juvenil clicant AQUÍ.

Tractament neuropsicològic individual

Tractament per a persones que pateixen dificultats de memòria i altres alteracions cognitives que poden interferir en el seu dia a dia provocant oblits freqüents d’objectes personals, problemes de concentració, dificultats per trobar una paraula, dificultats per adquirir nous aprenentatges, problemes de planificació i organització,…

La valoració cognitiva inicial i de l’anàlisi de les dificultats funcionals en la vida diària de la persona permeten dissenyar un programa de tractament individualitzat i adaptat a les necessitats reals de cada persona.

Intervencions neuropsicològiques

  • Estimulació cognitiva tradicional
  • Entrenament en estratègies per a compensar els dèficits
  • Entrenament psico-funcional per a les activitats de la vida diària
  • Assessorament i suport a familiars i cuidadors de persones en situació de dependència
Neuropsicoteràpia

Suport psicològic i assessorament adaptat als problemes habituals en la tercera edat, i a persones que presenten problemes neuro-psico-socials deguts a una malaltia neuro-degenerativa, un dany cerebral adquirit (ictus, traumatisme craneal,…) o altres malalties com l’Escleròsi Múltiple.

Per a més informació no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

FOTO FOOTPAGE 3<br />