Neuropsicologia clínica

NEUROPSICOLOGIA

Oferim teràpies específiques per a tractar:

 

 • – Problemes cognitius i emocionals habituals en l’envelliment sa
 • – Problemes psicosocials fruit del procés de jubilació
 • – Dèficits Específics de Memòria Associats a l’Edat (DEMAE)
 • – Deteriorament Cognitiu Lleu
 • – Demències per malalties neurodegeneratives:
  • – Demència tipus Alzheimer
  • – Demència per malaltia de Parkinson
  • – Demència per Cossos de Lewy
  • – Demències frontal (Fronto-temporal, malaltia de Pick,…)
 • – Dany Cerebral Adquirit (Ictus, traumatisme craneal, infeccions,…)
 • – Escleròsi Múltiple i altres malalties neurològiques
 • – Problemes cognitius en infància i adolescència
FUNCIONAMENT PROCÉS NEUROPSICOLOGIA

Oferim les següents teràpies en l’àmbit de la neuropsicologia:

Tractament neuropsicològic individual

Tractament per a persones que pateixen dificultats de memòria i altres alteracions cognitives que poden interferir en el seu dia a dia provocant oblits freqüents d’objectes personals, problemes de concentració, dificultats per trobar una paraula, dificultats per adquirir nous aprenentatges, problemes de planificació i organització,…

La valoració cognitiva inicial i de l’anàlisi de les dificultats funcionals en la vida diària de la persona permeten dissenyar un programa de tractament individualitzat i adaptat a les necessitats reals de cada persona.

Intervencions neuropsicològiques

– Estimulació cognitiva tradicional

– Estimulació cognitiva a través de noves tecnologies (més informació):

– Realitat Virtual – Psious

– NeuroPersonal Training – Institut Gutmann (més informació)

– Entrenament en estratègies per a compensar els dèficits

– Entrenament psico-funcional per a les activitats de la vida diària

– Assessorament i suport a familiars i cuidadors de persones en situació de dependència

Control de memòria

Estàs preocupat perquè creus que tens majors dificultats per a recordar coses que abans? Et notes amb menys capacitat per adquirir nous aprenentatges? Surt de dubtes, fes un control de la teva memòria.

Realitzem valoracions específiques de l’atenció i la memòria que ens permeten conèixer el funcionament d’aquestes capacitats, i observar quins problemes estan presents, com afecten en la vida diària de la persona i que es pot fer per a mantenir activa la memòria i compensar els problemes amb l’ús de recursos externs.

Neuropsicoteràpia

Suport psicològic i assessorament adaptat als problemes habituals en la tercera edat, i a persones que presenten problemes neuro-psico-socials deguts a una malaltia neuro-degenerativa o un dany cerebral adquirit (ictus, traumatisme craneal,…) o altres malalties com l’Escleròsi Múltiple.

Informes neuropsicològics

Realitzem informes neuropsicològics a partir d’avaluacions diagnòstiquesen les que es valoren les principals capacitats cognitives per tal de delimitar tant les capacitats afectades com aquelles preservades, així com l’impacte dels dèficits en la vida quotidiana de la persona.

Les capacitats cognitives avaluades són: orientació personal, temporal i espacial, velocitat de processament de la informació, atenció i concentració, llenguatge i comunicació, aprenentatge i memòria, funcions executives, control motor voluntari i viso-percepció.

L’exploració es complementa amb la valoració del nivell de funcionament autònom en les diferents activitats de la vida diària (AVD), possible simptomatologia emocional o conductual així com la valoració de l’entorn físic i social.

Per a realitzar un informe neuropsicològic és necessària com a mínim una sessió d’exploració de 90 minuts de duració. En molts casos, es necessari realitzar una segona sessió.

La devolució verbal i escrita de l’informe clínic es realitza en una visita de 30 minuts de duració. Oferim la possibilitat de realitzar aquesta sessió a través de la plataforma skype.

Neuropsicologia infanto-juvenil

En el suport psicològic en l’àrea infantil i juvenil, sovint i en funció del problema detectat, és necessari realitzar complementàriament una valoració Neuropsicològica.

Aquesta està especialment indicada quan existeixen problemes en el desenvolupament de determinades capacitats cognitives (trastorns de l’aprenentatge, retard en l’adquisició d’habilitats socials i cognitives,…), un dany cerebral adquirit, paràlisi cerebral o un retard mental.

Els principals problemes abordats des de la Neuropsicologia són:

 • – Dificultats d’atenció i concentració
 • – Problemes de comprensió
 • – Dificultats d’organització, planificació i gestió del temps
 • – Inflexibilitat cognitiva
 • – Disfàsies
 • – Discalcúlia

L’entrenament d’aquestes capacitats combinat amb sessions de seguiment i suport psicològic ens permeten oferir un servei d’atenció neuro-psico social en l’àmbit infanto-juvenil.

Neuropsicologia a domicili

* Realitzem sessions de neuropsicologia al domicili a MANRESA i els municipis del voltant, posa’t en contacte amb nosaltres i estudiarem el teu cas.

 

Clica sobre la imatge i descobreix quins avantatges presenta l’atenció psicològica i neuropsicològica a domicili per a persones en situació de dependència.

Share This
Aquest 2022, fem 15 anys #alteucostat (1)

Vols rebre informació?

Estigues informat de les novetats en els nostres serveis, cursos, tallers i publicacions sobre psicologia i salut.

Gràcies per subscriure't, rebràs el newsletter informatiu sobre els nostres serveis, xerrades, tallers, cursos i publicacions.