Vols millorar la teva capacitat de resolució de conflictes?

parelles problems

Com podem millorar la manera en que resolem els nostres conflictes quotidians?

Dia a dia, ens topem amb conflictes en els diferents àmbits de la nostra vida (feina, estudis, parella, família, amics, etc.), i en moltes d’aquestes ocasions, els problemes ens superen i ens col·lapsen, afectant directament al nostre benestar.

Per tal d’aprendre a ser més resolutius i a no defallir quan hem d’afrontar els problemes amb els que ens toparem al llarg de la vida, és necessari aprendre a gestionar i modificar certs pensaments i conductes associades. Aquestes noves estratègies ens permetran afrontar de forma òptima els nostres problemes, aconseguint que interfereixin el mínim possible, i alhora, ajudant-nos a estar preparats per gestionar-los millor en un futur.

A continuació us deixem un recull de consells i estratègies que esperem us ajudin a treballar la resolució dels vostres conflictes:

 • Identifica i accepta les teves emocions: ser conscients de com ens sentim ens ajudarà a identificar millor què m’ha portat a sentir-me d’aquesta manera, i també a escollir la resposta més adaptativa per solucionar-ho.
 • Detecta i reformula els pensaments: els pensaments són els causants de la gestió negativa que en fem de les situacions, ja que en la majoria de casos generem pensaments irracionals i desproporcionats respecte a la situació viscuda. Us recomanem identificar aquests pensaments i reformular-los de forma positiva.
 • Treballa l’assertivitat i l’empatia: l’assertivitat consisteix a defensar les idees i drets propis respectant alhora als altres. També hem d’intentar posar-nos en el lloc de l’altra persona i arribar a entendre perquè es comporta com ho fa: en això consisteix l’empatia. Aquestes dues habilitats ens ajudaran a gestionar els problemes amb respecte i tranquil·litat, mitjançant una conversa cordial i lliure de retrets.
 • Centra’t en concretar el problema i buscar-hi solucions: la majoria de vegades, ens quedem estancats pensant en el problema (“això és molt greu”, “per què m’havia de passar a mi?”), però no l’analitzem ni som operatius buscant-hi solucions per resoldre-ho lo abans possible.

 

Amb aquests passos t’ensenyem a fer-ho:

 1. Especifica el problema: preguntes com “quin és el problema?”, “perquè m’ha passat?”, “m’havia passat abans?”, “quines conseqüències comporta?”, t’ajudaran a definir-lo.
 2. Busca solucions al problema: llista totes aquelles solucions que et passin pel cap, tot i que inicialment et sembli que no tenen sentit. Fer una pluja d’idees      ens ajuda a ser         creatius i veure el problema i les solucions des d’un altre prisma.
 3. Valora els avantatges i inconvenients de cada solució i aplica la que més et convenci:   cap de les solucions serà perfecta, però segons el teu criteri i la situació a afrontar, una de             les solucions serà la més resolutiva si valorem costos-beneficis.
 4. Analitza els resultats: tots ens equivoquem, però la vida consisteix a provar i equivocar- nos o bé encertar. Així que, analitza les teves conductes i el grau d’eficàcia            de cada una   d’elles per aprendre quines t’ajuden més i quines has de descartar.

Esperem que els nostres consells t’hagin ajudat, i t’animem a contactar amb el nostre centre si creus que has de treballar algun conflicte.

Post Tags
About Author: CarmeB

2 comment(s) on “Vols millorar la teva capacitat de resolució de conflictes?

 • Es pot fer una visita concertada per tal d’explicar la situació, que escribint aquí se’m faria complexe!. Gràcies.
  Quin preu tindria?

  • Bona dia Jordi,

   Podem concertar una cita per a una visita inicial. En funció del motiu de consulta t’orientarem cap a un o altre dels nostres professionals.

   Per tal d’agilitzar aquest procés pots contactar amb nosaltres al 93 872 63 83 o bé deixar-nos el teu número i nosaltres ens posarem en contacte amb tu.

   Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

 

Share This
Aquest 2022, fem 15 anys #alteucostat (1)

Vols rebre informació?

Estigues informat de les novetats en els nostres serveis, cursos, tallers i publicacions sobre psicologia i salut.

Gràcies per subscriure't, rebràs el newsletter informatiu sobre els nostres serveis, xerrades, tallers, cursos i publicacions.